Meditation

Sedan ett antal år tillbaka har meditation kommit att bli ett viktigt – det senaste året i princip dagligt – inslag i mitt liv.  Jag har insett hur bra jag mår av att stanna upp en stund och inte prestera något, inte minst som jag ofta har mycket omkring mig med stor familj och många sociala sammanhang. För mig finns inga rätt och fel när jag mediterar. Själv varvar jag tyst meditation (där jag bara följer mitt andetag), meditation till musik och guidade meditationer, som jag exempelvis hittar i gratisappen Insight Timer.

Jag använder meditationer som en del i min kurs Den inre kompassenoch eftersom många kursdeltagare har uppskattat dem lägger jag numera även upp guidade gratismeditationer i Insight Timer, för att inspirera fler till att meditera. Hittills finns meditationerna Den inre kompassen (i en kort och en längre version), Följ ditt andetag, Dags att sova och Längtan – en musikmeditation. Fler är på gång och jag lägger ut dem undan för undan, när inspirationen rinner till och tiden finns.

Nyligen virkade jag en meditationskudde av trasmattetrasor till mig själv, för att komma lite högre upp när jag mediterar än på en vanlig kudde. Eftersom jag blev väldigt nöjd med den, det var så kul att virka och många tyckte att kudden blev fin, bestämde jag mig för att göra fler kuddar och sälja till den som inte hinner, kan eller har lust att göra en egen. Varje kudde blir unik, den är helt och hållet gjord av återvunnet material (fylld med kläder och annat som är i för dåligt skick för att skänkas), ca 40-45 cm bred och 10-15 hög . Kuddarna kostar 300:- och levereras inom Växjöområdet i den takt de blir färdiga.

Hittills har jag skapat följande två varianter av DrömmenomMålajordskudden (utöver min egen). Hör av dig till maria@inrekompass.nu, om du skulle vara intresserad.

Polkapuffen
Yin & Yang (såld)
Annonser